Home > Voorwaarden

Algemene voorwaarden “Gooimeerzeilen”

De doelstelling is “het bevorderen van de belangstelling voor het zeilen”. Er wordt instructie gegeven door een ervaren groep vrijwilligers en veiligheid staat voorop.
Om dit allemaal in goede banen te leiden zijn er een aantal spelregels waar wij ons met zijn allen aan moeten houden en die hebben we hieronder vermeld.

 1. Opgave gebeurt via de website door middel van het inschrijfformulier. Na opgave krijg je een bevestiging via de e-mail met daarin de belangrijkste gegevens. Hierin opgenomen is informatie over de betaling. Op het moment van opgeven ga je ook akkoord met deze algemene voorwaarden
 2. Op het moment dat de betaling binnen is (“vooraf betalen”), is de boeking definitief en wordt de deelnemer ingepland.
 3. Voor aanvang van de cursus ontvangt de deelnemer een uitgebreide instructie via de mail met daarin een gedetailleerde uitleg over de cursus en de stichting.
 4. De zeilcursus gaat alleen door als een minimum aantal deelnemers per dagdeel is bereikt, tenzij het bestuur anders beslist.
 5. Pas nadat het minimum aantal deelnemers is bereikt, worden de deelnemers ingepland.
 6. Een inschrijving staat. Een deelnemer kan na betaling niet meer annuleren en krijgt daarom geen geld terug. Wel wordt in onderling overleg getracht een acceptabele oplossing te vinden
 7. Iedere deelnemer wordt gevraagd naar zijn/haar niveau van zeilen. Geef dit reëel door, de instructie wordt er op ingericht!
 8. De instructie gaat niet door als de schipper van de boot, dan wel het bestuur de weersomstandigheden dusdanig vindt dat doorgang niet kan plaatsvinden. In gezamenlijk overleg wordt getracht deze instructie op een ander moment in te halen.
 9. Het meedoen aan de zeilcursus is volledig op eigen risico, het bestuur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor lichamelijk letsel of voor verlies en beschadigingen van eigendommen. Er zijn aan boord voldoende veiligheidsmiddelen (zwemvesten) aanwezig en waterdichte tonnetjes om telefoons en dergelijke waterdicht op te bergen. Verlies of beschadiging van dit soort zaken valt niet onder onze verzekering!
 10. Elke deelnemer moet de boten “als een goed huisvader” behandelen. Schade aan boten kan voorkomen, meld dit dan meteen aan de desbetreffende schipper of bestuurslid van dienst, deze zal er voor zorgen dat dit gelijk weer in orde gemaakt kan worden voor de volgende groep.
 11. Deelnemers dienen zelf te zorgen voor geschikte zeilkleding. Aanbevolen wordt om voldoende warme kleding en een regenpak mee te nemen, zeker in het voor- en naseizoen kan het ’s avonds snel afkoelen op het water.
 12. Daar waar deze voorwaarden niet in voorzien wordt in redelijkheid en billijkheid beslist door het bestuur.
Nieuwsgierig geworden en wil je ook leren zeilen?
Neem direct contact op
© 2022 Stichting Gooimeerzeilen