Home > Zeilcursussen > Zeilcursus volwassen

Zeilcursus volwassen

Iedere doordeweekse avond en op zaterdag varen onze ervaren schippers het Gooimeer op met 4 tot 5 cursisten. Je krijgt les op onze randmeer of valk.

Voorbeelden van instructieonderdelen zijn:

  • koersen
  • zeilstanden
  • manoeuvres zoals overstag / gijpen / ankeren
  • onder zeil afvaren
  • zwaar weer (reven)
  • met behulp van een aanhangmotor een haven verlaten en in de haven aankomen

Naast de praktijklessen, bieden we aan het begin van het seizoen ook een theorieles aan waar alle aspecten van het zeilen langskomen. Aan het einde krijg je de Kleine Leidraad voor Zeilers mee.

Inschrijving voor lessen in 2019 sluit op 15 juli. Vanaf februari kun je je (weer) inschrijven voor lessen in het voorjaar/zomer 2020.

Informatie opvragen Direct aanmelden

Voor wie is deze zeilcursus?

Voor volwassenen. Zowel beginners als gevorderden. Bij het indelen van de boten proberen we rekening te houden met het ervaringsniveau van de cursisten.

Kosten en inschrijving

De kosten voor de cursus zijn € 150,-- voor 6 lessen. Inschrijven kan via de knop 'Direct aanmelden' op deze pagina. Heb je vorig jaar ook zeilles bij ons gehad? Dan kosten de lessen in het nieuwe seizoen maar €135,--.

Data en tijden

Het seizoen start op 1 mei. Doordeweeks starten de lessen om 19:00. In het weekend starten we om 10:00. Je kunt je voorkeur voor lestijden aangeven op het inschrijfformulier.

Nieuwsgierig geworden en wil je ook leren zeilen?
Neem direct contact op
© 2019 Stichting Gooimeerzeilen