Joomla 3.2 Template by Justhost Complaints

Stichting Gooimeerzeielen FAQ

 

Wanneer u op onderstaande button klikt komt u bij onze sectie met meest gestelde vragen.

Gooimeerzeilen meest gestelde vragen
Wie is Gooimeerzeilen?

Gooimeerzeilen is een stichting die de belangstelling voor het zeilen wil bevorderen.
Belangrijk is te weten dat Stichting Gooimeerzeilen uit alleen maar vrijwilligers bestaat, die graag het plezier van het zeilen overdragen aan anderen.

Back to top
Wat kan ik verwachten bij Gooimeerzeilen?

Alle schippers en ook het bestuur zijn vrijwilligers. De schippers hebben een ruime zeilervaring en willen die graag delen met de deelnemers. Soms wordt er, tijdens de zeiltochten, meer aandacht besteedt aan manoeuvreren, andere keren wordt er een lekker lange tocht gezeild. Vaak gebeurt de zeiltocht in overleg tussen de deelnemers en de schipper.

Back to top
Kan ik na het zeilen met Gooimeerzeilen een zeildiploma halen?

Gooimeerzeilen leidt niet op voor een zeildiploma (daar zijn wij niet toe bevoegd en dit is ook niet onze doelstelling). Als dit voor jou een belangrijk doel is, adviseren wij je met een officiële zeilschool contact op te nemen.

Back to top
Als ik een keer niet kan, wat dan?

Aan het begin van het seizoen krijg je een vaste schipper toegewezen. Zorg ervoor dat je met de schipper afspraken maakt over hoe je kunt laten weten dat je een keer niet meegaat (zodat de rest van het team niet onnodig staat te wachten). Het is niet nodig om iemand anders dan uw schipper hierover te informeren.

Back to top
Als ik minder dan 6x heb gezeild (voor de jongeren 8x), krijg ik dan mijn geld terug?

Nee, in principe niet. Het kan altijd gebeuren dat een zeiltocht een keer niet doorgaat (bijvoorbeeld doordat u zelf verhinderd bent, of omdat het zeer slecht weer is). Onze ervaring is dat schippers de zeiltochten die uitvallen door slecht weer, op een ander moment inhalen.

Back to top
Ik vind de deelnemersbijdrage erg laag. Mag ik meer betalen?

Indien je ons, naast de deelnemersbijdrage, wilt sponsoren dan kun je met het bestuur contact opnemen.

Back to top
Ik heb mij aangemeld en nu?

In april wordt het rooster gemaakt. Datum van aanmelding bepaalt in principe de indeling. Als je meer alternatieven hebt aangegeven, heb je meer kans om te worden ingedeeld. Het rooster wordt in de 2e helft van april naar je opgestuurd. In de weken na het ontvangen van het rooster neemt jouw vaste schipper met je contact op over de definitieve zeildagen. Als de schipper dit voor de theorielessen nog niet heeft gedaan kun je dit tijdens de theorieles even melden.

Back to top
Wat, hoe en wanneer moet ik mijn deelnemersbijdrage betalen?

Jongeren (12-17 jaar)
De deelnemersbijdrage voor jongeren is € 90,--. 

Het programma voor jongeren bestaat uit 1 theorieles en 8 zeiltochten van ongeveer drie uur. Er wordt in het weekend gezeild, in groepjes van 4 tot 5 deelnemers. De cursus wordt met een certificaat van deelname afgesloten.

Volwassenen
De deelnemersbijdrage voor volwassenen is € 135,-.

Het volwassenenprogramma bestaat uit een theorieles en 6 zeiltochten van ongeveer 3 uur. Er wordt meestal op doordeweekse avonden gezeild, maar er zijn ook mogelijkheden om overdag en in het weekend te zeilen. Er wordt gevaren in groepen van 4 tot 5 deelnemers.

Wijze van betalen
Betalen kan door het cursusgeld zelf over te maken op IBAN NL53 INGB 0005 5457 20 t.n.v. Stichting Gooimeerzeilen. Daarnaast is het mogelijk om een eenmalige machtiging af te geven. Wijze van betalen kan je aangeven op het inschrijfformulier of via de site. Doe je dit voor een bepaalde datum dan krijg je 5 euro korting. Deze datum wordt ieder jaar opnieuw vastgesteld en ligt meestal rond half mei.

Back to top
Wat houdt de theorieles in?

In 2 uur proberen wij je te introduceren tot de beginselen van het zeilen en zeiltermen, zodat je enigszins voorbereid aan de zeiltochten kunt beginnen. Wij vertellen iets over het weer, de boten en welke kleding je het beste kunt dragen. Met zelfstudie en door veel te vragen tijdens de zeiltochten kun je de theorie verder uitbreiden. Uiteraard kunnen wij in 2 uur slechts een summier overzicht geven.

Tijdens de theorieles kun je het theorieboekje ‘Kleine leidraad voor zeilers’ voor € 5,-- bij ons aanschaffen, hierin staat alle theorie die je voor het zeilen nodig heeft. Natuurlijk kun je dit boek ook zelf in de winkel kopen.

Voor deelnemers die veel meer over het zeilen willen weten adviseren wij het dikke boek ‘Leidraad voor zeilers’.

Back to top
Ik heb de theorieles gemist. Kan ik deze inhalen?

Er worden aan het begin van het zeilseizoen 2 theorielessen gegeven. Aan een van beide kun je deelnemen. Uiteraard krijg je van ons nog wel het theorieboek (meld ons even dat je dit niet ontvangen hebt). Door zelfstudie en door vragen/discussie tijdens de zeiltochten kun je de theorie verder uitbouwen.

Back to top
Hoe laat start het zeilen?

Dit is afhankelijk of er overdag of ‘s avonds gezeild wordt. In principe is de aanvangstijd in overleg met uw schipper en teamgenoten. Meestal start de avondtocht tussen 18.30 en 19.30.

Back to top
Tot hoe laat wordt er ’s avonds gezeild?

Alle schepen zijn volledig uitgerust, dus inclusief de wettelijke verlichting. Er kan dus in het donker worden doorgezeild (een hele leuke ervaring). In het voorseizoen wordt er meestal wat korter gezeild (kouder en vroeg donker). Later in het seizoen kan er wat langer worden doorgezeild. Gemiddeld duren de zeiltochten ongeveer 3 uur.

Back to top
Waarom moet ik altijd een reddingsvest dragen?

Een reddingsvest is heel belangrijk. Hoewel iedereen moet kunnen zwemmen, kun je bij het overboord vallen ook buiten bewustzijn raken (gelukkig is dit bij Gooimeerzeilen nog nooit voorgekomen).
Het water is in het voorseizoen nog koud. Met het reddingsvest blijft je hoofd boven water en ben je goed zichtbaar.

Back to top
Het wordt nu mooi weer, maar ik heb nog geen rooster ontvangen. Hoe zit dat?

Bedenk dat het zeilseizoen van mei tot en met september loopt. Er is genoeg tijd om 6x te zeilen. In principe moet je voor de theorielessen het rooster hebben ontvangen.

Back to top
Hoe werkt het rooster?

Op het aanmeldingsformulier geef je aan welke avonden/dagdelen je in principe beschikbaar bent (meer alternatieven geeft ons ook meer mogelijkheden om je werkelijk in te delen).

Middels het rooster delen wij je met en 4-5 andere deelnemers in bij een schipper op een vaste voorkeursavond. In de weken na het versturen van het rooster neemt jouw schipper contact met je op om de definitieve zeildata af te spreken (dit gaat meestal in goed overleg, waarbij wij ervan uitgaan dat je het overgrote merendeel van de door jouw opgegeven avond/dagdeel beschikbaar bent).

Helaas is het voor ons niet mogelijk om vooraf rekening te houden met aanmeldingen die geen vaste vrije avond/dagdeel hebben aangegeven, of met zeer lange vakanties buiten de grote schoolvakantie. Voor deelnemers met wisseldiensten: in principe weet je voor half mei welke 6 avonden/dagdelen je gaat zeilen. Onze ervaring is dat schippers -tot in het redelijke- rekening houden met de beschikbaarheid van jou en je teamleden.

Back to top
Wie kan ik bedanken voor de leuk en leerzame zeiltochten?

Graag gedaan! Bedank je schipper. Een mailtje naar Gooimeerzeilen of uw ervaring via de social media (Facebook en Twitter) stellen wij ook op prijs.

Back to top