Joomla 3.2 Template by Justhost Complaints

Zeilcursus op een waarschip

Heb je al eerder gezeild op een kajuitzeiljacht maar is je kennis wat weggezakt? Wil je je vaardigheid vergroten of is de zekerheid om zelf te schipperen er niet meer? Vanaf dit jaar kun je je kennis en vaardigheden up to date zeilen bij Stichting Gooimeerzeilen. In mei start onze nieuwe zeilcursus op een klassiek houten Waarschip 725 van waarschepenverhuur IJsselmeerzeilers.

Waarschip-725-ataraxia

Je zeilt met twee andere cursisten en een ervaren schipper zes avonden op het Gooimeer. Tijdens de cursus komen alle aspecten van het zeilen met een kajuitzeiljacht aan bod.

De cursus wordt gegeven op de volgende data:

8 mei - 15 mei - 22 mei - 29 mei - 12 juni - 19 juni - 26 juni*

óf

9 mei - 16 mei - 23 mei - 30 mei - 6 juni - 13 juni - 20 juni*

De kosten zijn €195

Inschrijven? Klik dan hier

*reserve avond

Theorieles
Deelname aan de theorieles is voor kajuitjachtzeilers niet verplicht. Mocht je je kennis willen opfrissen, dan ben je uiteraard van harte welkom. Er zijn twee mogelijkheden:
 
  • Zaterdag 13 mei van 10.00 tot 12.00 uur
  • Dinsdag 30 mei van 19.30 tot 21.30 uur
 
Beide theorielessen hebben dezelfde inhoud, dus je kunt zelf kiezen wat het beste uitkomt. Als je beide keren niet kunt, is er nog geen man overboord, tijdens het zeilen is er ruime gelegenheid om met de schipper de zeiltheorie te bespreken.
 
De theorieles wordt gegeven in het clubhuis van de AVOH: 't Foksel, Energieweg 5 in Huizen (achter gebouw van de KNRM)

Seizoensafsluiting

In september, op zondag is er een feestelijke seizoensafsluiting voor deelnemers en schippers. De datum, het programma en de bijdrage voor deze dag wordt in de loop van het seizoen bekend gemaakt. De afgelopen twee jaar bestond de seizoensafsluiting uit een zeiltocht op de schepen van de stichting, aangevuld met een aantal privé schepen van onze schippers. De zeiltocht werd afgesloten met een gezellige barbecue op het eiland de Huizerhoef of in het clubhuis ’t Foksel van de A.V.O.H.